Robugtix – Robot edderkoppen over dem alle!

Robugtix T8X hedder dette fantastiske stykke legetøj der har været under udvikling de sidste tre år. Et Hong kong firma ved navn Robugtix Ltd. har udviklet en RTR fjernstyret robot med mulighed for programmering via scripts. Deres idé var at lave en sjov og realistisk robot der kunne bruges med det samme. Den er virkelig godt lavet. Firmaet har smidt 23 nano servoer i robotten hvilket betyder at der f.esk. bruges 3 servoer til bare at styrer et ben. Algoritmen er nytænkende indenfor robotteknologi og tager sit udgangspunkt i bla. Boston technologies der var nogle af de første til at afprøve og udvikle robotter der kan galoppere.

 

Robotten vejer ikke mere end 300 gram fordi den er blevet lavet via en 3D printer

 

 

Videoen viser her hvor avanceret edderkoppen er og giver en idé om dens udviklingspotentiale.

 

 

Med en pris på godt 6000kr er det nok de færreste der vil købe den privat. Men hvis vi i stedet tænker robotten ind i undervisning og f.esk. samligner prisen med Nao robotten som kostede 100.000kr da den først kom ud. Ja så er prisen vel ikke helt ved siden af.

 

Sammen med Robotten kan man downloade en web app og styrer og programmere den fra hvilken som helst smartphone eller tablet.

 

 

 

Jeg ville i hvert fald elske at lege lidt rundt med dette “uhyggelige” stykke legetøj 🙂

Du kan læse meget mere på deres hjemmeside her:

http://www.robugtix.com/

 

 

 

Boksen robotten bliver solgt i.